Головна » 2012 » Октябрь » 16

Село Новоселиця лежить на схід від Королева над Тисою, щось на вісім кілометрів під горою Фразинул, коло румунського кордону. ... Читать дальше »


Багато століть тому, коли почали сіль у Солотвині добувати, проживав тут один солекоп. Приїхав здалеку заробляти на щоденний хліб важкою роботою. А був дуже бідний, не мав і хати. Подумав собі, що буде він жити під землею в шахті та весь час, не піднімаючись на землю, сіль добувати, щоб заробити грошей на хату.



Побутує кілька легенд про історію виникнення нашого селища, які дійшли до нас від наших предків через дідів і батьків. Цілком можливо, що якась з них має під собою реальний грунт.  ... Читать дальше »



Було то давно, дуже давно. Ще сього світу й не було. Лиш бог небесний носився на своєму троні над великим морем. Йому служили всі ангели, а межи ними найславніший був Люцифер. Сталося раз, що бог небесний на троні мало заснув. Луцифер подумав собі: «Вержу я бога в море й сам собі сяду  ... Читать дальше »


Про село Біловарці люди кажуть так: "З одного боку вода, з другого боку камінь, а між ними Біловарці". Але й на це бідне село злакомилися угорські пани. Якимось способом купив собі село пан Бейла.

... Читать дальше »



Коли на нашу землю напали татари, драгівські ченці ховалися в лісі, бо татари над ними дуже збиткувалися. В лісі побудували собі монастир, хижу і хлів. Усе те загородили великим муром з двома воротами.

Ці ченці мали ... Читать дальше »