Головна » 2013 » Июль » 7 » Життя у розпалі / Найголовніше (Жорж-Леон Ґодо)
19:46
Життя у розпалі / Найголовніше (Жорж-Леон Ґодо)

Поезія Ґодо яскраво виявляє французький характер і водно­час має універсальне значення, про­ектуючи чисто французькі цінності на загальнолюдську площину. У час глибокої кризи технократичної парадигми розвитку суспільства гума­ністичне поетичне мистецтво Ж.-Л. Ґодо сприяє вихованню нового типу особистості.

Віктор Мотрук, Ужгород

ПОЕЗІЇ В ПРОЗІ

(Переклад Віктора Мотрука)

---------------------------------------------------------------------

Коли у вас не корчить ноги, не болять ані живіт, ані голова, коли двері вашої оселі не зачиняються від гостей, і коли міст, який будуєте, книга, яку пишете, пара черевиків, яку шиєте, набу­вають потрібних рис.

 

А коли до того ж стоїть погожий день і листоноша приніс вам листа від друга, знайте, що свято вашого життя у розпалі, і гріх шукати ліпшого.



Найголовніше

у житті — захоплюватись і бен­тежитись. Якщо ж цього недо­статньо, щоб уберегтися від уда­рів долі, то раджу: не відповідати злом на зло, не вимагати сатисфакції за образу, не кликати на поміч, не скиглити і не глузувати з іншого. Уміти про­мовчати. Не дозволяти собі панібратства. Із шкіри вилізти, а допомогти. Стати у пригоді, не розраховуючи на взаємність. Насамкінець, втопитися самому. Попередньо подбавши про опла­ту за власний похорон.





Категорія: Життя прожити - не поле перейти... | Переглядів: 676 | Додав: Tetjana | Теги: про життя, Жорж-Леон Ґодо, вірші в прозі Ґодо