Головна » 2012 » Сентябрь » 10 » Що таке щастя?
02:45
Що таке щастя?
Відповіді  випускників (продовження)

Давня мудрість говорить, що людина — творець свого щастя. З цим, мабуть, можна погодитися. Адже справжнє щастя — це уміння любити життя і людей, бажання віддавати свої сили, душевне тепло людям.
 Щастя… У кожного з нас воно своє. У мене теж є ідеал щастя. Мені хочеться жити відкрито, не ховаючись і не тікаючи від труднощів. Я впевнена, що зумію саме так прожити своє життя, бо мрію стати справжньою людиною в широкому розумінні цього слова.

 Оксана К.
* * *

Щастя — парадоксальна річ. Про це свідчать афоризми: 
«Здоровий жебрак щасливіший за хворого короля» (А. Шопенгауер).
«Турбуючись про щастя інших, знаходимо своє власне» (Платон).

Навіть за словником, щастя — це і талант, і доля, і радість від спілкування з найближчими людьми, і те, що дає радість, і стан цілковитого задоволення життям, і відчуття безмежної радості. Найбільше щастя в житті — упевненість в тому, що вас люблять; люблять заради вас самих, точніше сказати, попри все.

 Віта С.
* * *

У нашому житті вдосталь і радісного, і сумного, тільки чомусь прикрі події залишають слід надовго, а маленькі радощі часто й не помічаємо. Як же «впізнати» своє щастя? Звичайно, воно у кожного своє. Для когось це багатство, для когось — краса, для когось — успішна кар’єра.

Щастя кожного з нас залежить тільки від нас самих, від нашого характеру й уподобань. Так, наприклад, для однієї людини справжнім щастям є можливість побувати десь за кордоном, а для другої — залишитися на Батьківщині…

 Віта С.
* * *

Скільки людей - стільки й шляхів до щастя. А про яке щастя мрію сьогодні я? Вступити до вищого навчального закладу, вивчитися, займатися улюбленою справою. Хочу мати матеріальний достаток і повагу від оточуючих... Я хочу так багато!!! А головне - моє щастя в тому, що я хочу жити і радіти життю.

 Іван Б.
* * *

Кожна людина повинна запам’ятати, що щастя не може бути однобічним. Ми можемо сказати про себе, що ми щасливі тільки тоді, коли у нас гармонійно пов‘язані між собою всі сторони нашого життя, якими б різними вони не здавалися на перший погляд.

 Василь К.
* * *


Категорія: Щастя... Від чого воно залежить? | Переглядів: 1074 | Додав: Tetjana