Головна » 2012 » Сентябрь » 27 » Наші випускники про кохання...
23:24
Наші випускники про кохання...


Інколи мені навіть здається, що сучасна людина, в переважній більшості, не здатна на справжнє, чисте почуття. Цьому заважає падіння моралі. Кохання має народитися від іскри. Це не завжди навіть дотик, скоріше погляд, жести, інтонація голосу... Кохання — це незрозуміла нам формула симпатії, яка заворожує людину, і змушує думати лише про того, в кого закохався, і сліпо ідеалізувати його.


Я схильна думати, що кохання сліпе. Так. Воно сліпе. Якщо кохаєш, то тобі байдуже, які в людини недоліки, ти здатен на все заради цієї людини, можеш творити чудеса. Любов — це одержимість. Якщо ця одержимість не проходить з роками, то це — справжнє кохання.

Для кохання немає значення, взаємне воно чи ні. Любиш людину або ні. Третього не дано. Все, що третє — це емоції. Це симпатія, пристрасть, і не більше.
Закохані, немов ангели. Вони бажають один одному тільки найкращого. Помста не узгоджується із коханням.

Яна С.

* * *

Я вірю і знаю, що справжнє, вічне кохання існує. Я знаю, що кохання необхідно заслужити. Саме заслужити, бо людина, в якої черстве серце, сповнене егоїзму, підступності, сірості, не здатна закохатись. Якщо така людина каже, що кохає — вона обманює себе і оточуючих. Кохання може жити лише в душі, в якій є хоча б клаптик чистоти.

Та кожен під цим поняттям має на увазі щось своє... Хоч вже сотні років пишуть про це світле почуття, визначення кохання назавжди буде розмитим і нечітким...

Але хочеться комусь чи ні, проте День Святого Валентина частину наших співгромадян зачіпає хоча б на якомусь підсвідомому емоційному рівні. Це свято уже традиційно вважається молодіжним: закохані обмінюються подарунками, листівками-валентинками, хтось робить пропозицію руки та серця, а також є багато охочих офіційно зареєструвати своє кохання (шлюб) в цей день. Зрештою, кохання — це така річ, котра завжди привертає до себе увагу та викликає навколо себе безліч дискусій.

Яна С.




Категорія: Про кохання (і не тільки в День Святого Валентина) | Переглядів: 921 | Додав: Tetjana