Головна » 2012 » Сентябрь » 27 » Наші випускники про кохання...
00:27
Наші випускники про кохання...

Прочитавши ліричні вірші, виникло бажання висловити свої думки, навіяні поетичними творами... Кохання - одне з найсильніших людських почуттів. Впевнена, що з цим погодяться усі. Відколи існує людина, існує кохання - чисте, благородне, найсвітліше, ні з чим не зрівняне почуття. Гама людських почуттів широка: і радісні, і сумні, і гіркі, і драматичні. Коли люди, на жаль, втрачають кохання, то потрібно красиво і розлучитися.

Немає на Землі людини, яка не схотіла б кохати і бути коханою. Минає час, і ми поринаємо у спогади. Щастя побачення і сум розлуки, радість від розділеного почуття і туга за нездійсненою любов'ю... Здатність любити - це вагомий плюс для людини.



А як розуміє кохання наша молодь (випускники)? 

* * *
Серед усіх чудес світу найбільше диво — це кохання. Якби запитали людину, чи згодна вона прожити своє життя, не пізнавши цього почуття, я думаю, бажаючих би не знайшлося. І навіть, якби запропонували вибрати щось одне серед таких цінностей як слава, влада, гроші і кохання, то переважна більшість вибрала б останнє. 
Так що ж таке КОХАННЯ? З цього приводу є багато думок і визначень. Звичайно, це стан душі, але це стан такої сили потрясіння, захвату, захоплення, який змінює людину й фізично.

На жаль, не всім людям від природи дано кохати. Дехто проживає життя, так і не пізнавши сили цього надзвичайного почуття, почуття, якого не купиш ні за які гроші. Воно або є, або його немає. І примусити себе кохати ніхто не може. Кохання не можна запланувати, воно не буває з примусу. Це надзвичайно тонке почуття, яке може зруйнувати необережне слово, погляд. Воно вривається в життя раптово, навіть тоді, коли це тобі не потрібно. Емоції беруть верх над розумом. Кохання — це робота серця, емоцій, духу.

Дуже часто виникає кохання без взаємності. І тоді воно перетворюється на муку, страждання надзвичайної сили.
 
Кохання ніби проходить кілька етапів: спочатку це платонічне замилування, романтика, квіти, побачення… Пізніше — пристрасть, а потім — довіра, спорідненість душ. Люди стають ріднішими за братів і сестер. Звичайно, кожен мріє про красиве кохання, єдине і неповторне. Дуже б хотілося, щоб кожна людина пізнала і зберегла своє кохання, бо коли люди щасливі, тоді й держава сильна й міцна.

Оксана К.
* * *

Кохання... Що воно таке, як його відрізнити від інших людських почуттів? Наше світосприйняття змінюється з віком, під впливом оточуючого cвіту. От і моє розуміння сутності кохання змінювалось з роками. Багато років я свято вірила, що кохання - це дарунок небес. Я вірила, що кохання - це один раз, і на все життя. Це те, що не минає з роками, незалежно від обставин, відстані. Я чітко знала, що кохання неможливо сплутати з пристрастю, захопленням, що це почуття, яке приходить і вже нікуди не йде.

Але тепер, коли трохи подорослішала, я схильна сумніватись у правдивості своєї теорії. Схоже на те, що кохання - не універсальне поняття. Коли люди кажуть "я тебе люблю" - вони розуміють це по-різному.
На жаль... В кожного своє кохання виявляється.

Яна С.


Категорія: Про кохання (і не тільки в День Святого Валентина) | Переглядів: 889 | Додав: Tetjana